Waarom kiest Viviti voor 2-delige luiers?


Al 15 jaar werk ik, Ine, als pedagogisch medewerker in een ecologische kinderopvang. Daar wordt uiteraard gewerkt met wasbare luiers. De ouders kopen zelf de luiers aan voor hun kind. Zo zijn er al heel wat merken en designs gepasseerd. De modellen gaan mee met hun tijd en worden modieuzer en gebruiksvriendelijker met oog voor het comfort van het kind. En dat juichen we alleen maar toe.

Toch heb ik een duidelijke voorkeur gecreëerd voor de wasbare luiers van het merk POPOLONI. Ze hebben een tijdloos design, absorberen als de beste én zijn gemakkelijk in gebruik.

Mijn voorkeur gaat uit naar de  2-delige luiers. Zo kan je het aantal lagen aanpassen aan de absorptie noden van het kind. Bijvoorbeeld een baby van 3 maanden oud is nog klein en tenger, dat hoeft geen dik pak aan zijn/ haar billetjes te hebben. Dan is een overbroek en een luiertje al voldoende. Een oudere baby of peuter plast al grotere hoeveelheden per keer. Ze zijn ook al wat groter. Een overbroek met een luier en een inlegger is dan handig. Zo zorg je ervoor dat het vocht optimaal geabsorbeerd wordt door de katoenen ‘laagjes’. Als de overbroek nog droog is tijdens de verschoning, gebruik je hem gewoon nog een keer. Zo zal de overbroek langer meegaan in tegenstelling tot bij de All-in-One luiers.

Wanneer de baby begint te kruipen, blijven de overbroeken netjes over de 2-delige luier zitten. Bij All-in-One luiers hangt de binnenlaag vaak vast aan de waterdichte buitenlaag. Wanneer het kind wat beweeglijk is, heb je dan al wel eens lekken, wat maakt dat de kledij ook nat is. Als dit het geval is, trek ik nog een extra overbroek bij aan. Net zoals dit ’s nachts nodig is bij All-in-One luiers.

Zodus zijn de 2delige luiers aan te passen naar de noden en het comfort van het kind en zijn ze ook handig in gebruik.

 Heb je nog vragen? Stel ze gerust. 
 Ben je benieuwd naar ons  aanbod van POPOLINI ? Neus dan gerust eens in onze winkel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info